Eskrima

A Fülöp-szigetekről származó tradicionális önvédelmi rendszert a XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes harcművészetének tartják az egész világon. Amellett, hogy a Dél-kelet Ázsiai kommandósok kiképzési anyagában szerepel, testi képességektől függetlenül felkészíthet bárkit arra, hogy veszélyhelyzetben megvédhesse magát és szeretteit.

ESKRIMA – EXTRÉM Hatékony Önvédelem, Harcművészet és Küzdősport

Önvédelem, mert a Fülöp-szigetek nagy részén a mai napig nincsen közbiztonság, bármikor megkéselhetnek, vagy óriási testi és számbeli fölényben is lehetnek a támadók. Az Eskrimának ilyen extrém veszélyes helyzetben kell helytállnia! Emellett az Eskrima a Dél- Kelet ázsiai kommandósok kiképzési anyagában is szerepel.

Harcművészet, ugyanis az Eskrimában a gyakorló, maga az ember, és az önfejlesztés áll a középpontban. Emellett lényeges még az egészségmegőrzés, és a stressz oldása. Elsősorban a veszélyes helyzetek elkerülését hangsúlyozzuk, de amikor már nincsen más megoldás, teljes tudásunkkal védjük meg magunkat és szeretteinket.

Küzdősport, hiszen az Eskrima mára világszerte elterjedt versenysporttá vált. A Fülöp-szigeteken kívül a nyugati világban űzik régóta (USA, Anglia, Németország, stb.), de Magyarországon is teret hódít, sőt már rangos nemzetközi eredményeket is fel tud mutatni a magyar csapat (Európa bajnoki, és világbajnoki aranyak!). A versenyek nagyon kemények, pörgősek és látványosak.

Az Eskrima mára már hatékonysága és egyedi gondolkozásmódja miatt nemzetközi szinten nagyra becsült versenysporttá és harcművészetté vált. Magyarországra a kétezres évek elején érkezett meg, és kezdte el hódító útját. Dinamikusan fejlődő magyarországi csoport a Dankó Ferenc által vezetett Magyarországi Doce Pares Eskrima Szervezet, ahol eredeti Fülöp-szigeteki tanmenet szerint (fokozatrendszer) oktatják a gyakorlókat, minden évben filippin mestereket hívnak meg, és tagjai között többszörös nemzetközi szintű bajnokok találhatók.

Válassz magadnak iskolát
Hírlevél
Kapcsolat

Dankó Ferenc mester
magyarországi főinstuktor
hungarydocepares@gmail.com
+36-70/459-07-63