Doce Pares ESKRIMA – EXTRÉM Hatékony Önvédelem
Miért Extrém Hatékony Önvédelem a Fülöp-szigeteki Doce Pares Eskrima?
Miben más és jobb, mint a többi harcművészet?
Ezekre a kérdésekre egyszerű, és világos a válasz:
Mert extrém helyzetekben képes helytállni!

A Fülöp-szigetek nagy részén (ellentétben pl. Kínával és Japánnal) a mai napig nincsen közbiztonság. Ahol biztonságos, azaz a gazdag és turista részeken, ott fegyveres rendőrök őrködnek 24 órában, máshol viszont akár fényes nappal gengszter-bandák támadhatják és késelhetik meg a járókelőt. A Doce Pares Eskrimának ilyen extrém veszélyes helyzetben kell helytállnia!

Ha valakit megtámadnak, akkor azt szinte mindig eszközökkel teszik. Sőt óriási testi és számbeli fölényben is lehetnek a támadók. Amikor több támadó, vagy kés és vipera ellen pusztakézzel kell védekeznünk, akkor szinte esélytelenek vagyunk, ha nem értünk mi magunk is a fegyverekhez. A Doce Pares Eskrima alapjainak elsajátítása után, akár egy toll, táska, vagy cipő is veszélyes fegyverré válhat a kezünkben, és mi magunk leszünk extrém hatékony harcosok!

A Doce Pares Eskrima a Dél- Kelet ázsiai kommandósok kiképzési anyagában is szerepel. A dzsungelharcokban könnyen kerülhetnek a katonák közelharcba, amikor túl veszélyes a lőfegyvereket használni. Ilyenkor kerülnek elő a vasbotok, kések vagy machete-k. Ilyen extrém harci szituációkban is hatékonyan működik a Doce Pares Eskrima!

Az Eskrima már Magyarországon is sokszor bebizonyította utcai hatékonyságát, hiszen több Eskrimador (Eskrima gyakorló) védte meg magát szórakozóhelyi balhékban. Sőt vannak olyan gyakorlók, akiket ki akartak rabolni, de végül a támadók kerültek pillanatok alatt a földre!

Válassz magadnak iskolát
Hírlevél
Kapcsolat

Dankó Ferenc mester
magyarországi főinstuktor
hungarydocepares@gmail.com
+36-70/459-07-63