SGM Dionisio Cañete nagymester, 12 dan
A Doce Pares Nagymesterek Tanácsának elnöke, és a legmagasabb szintű Doce Pares mester a világon. Dionisio „Diony ” Cañete második generációs nagymester, a Fülöp-szigetek leghíresebb harcművész családjából, a Cañete klánból származik. Õ a legfiatalabb fia Eulogio „Ylong” Cañete nagymesternek, aki a legelső vezetője volt a Doce Pares iskolának, és a kezdetektől, 1932-tõl egészen 1988-ban bekövetkezett haláláig vezette.
Diony mester 1946-ban, nyolc éves korában kezdte tanulmányait a filippínó harcművészetben. Főleg apjától és legidősebb bátyától Iluminado-tól tanult, de együtt edzhetett még GM Felimon "Momoy" Cañete, GM Ciriaco "Cacoy" Cañete, GM Inting Carin és Maximo Cañete nagymesterekkel is. Így a mesterek különböző személyes stílusaiból számottevő technikát sajátíthatott el, ami elvezette a teljes körű tananyag kidolgozásához.
Cañete nagymester jelenleg Cebu városában él, és az ott található központi Doce Pares Klub nagy tiszteletben álló vezető mestere. Több eskrima könyv és oktatófilm megalkotója, sok ismeretterjesztő film szereplője.
  • 1975-ben megalapította, és még most is vezeti a Cebu Eskrima Association szervezetet, melynek minden helyi eskrima iskola tagja.
  • 1976-ban megírta a versenyküzdelem szabályzatot, és megalkotta a mai napig korszerűnek számító védőfelszerelést.
  • 1987-1990 a NARAPHIL (National Arnis Association of the Philippines) elnöke volt.
  • 1989-ben a WEKAF (World Eskrima Kali Arnis Federation) alapítója, jelenleg tiszteletbeli elnöke.
  • 2007 októberében Dankó Ferenc mester meghívására Magyarországra érkezett Horst Eckert németországi főinstruktor társaságában, és Debrecenben szemináriumot tartott.
  • 2014-ben a Debrecenben megrendezett WEKAF Eskrima Világbajnokságon járt második alkalommal hazánkban.
Válassz magadnak iskolát
Hírlevél
Kapcsolat

Dankó Ferenc mester
magyarországi főinstuktor
hungarydocepares@gmail.com
+36-70/459-07-63