Mesterek és Nagymesterek, akikkel kapcsolatban állunk

A Magyarországi Doce Pares Eskrima Szervezet számára egyik legfontosabb dolog a folyamatos továbbképzés, a magas szakmai színvonal. Ezért minden évben Fülöp-szigeteki mestereket és nagymestereket hívunk hazánkba, hogy képezzék a magyarországi Doce Pares Eskrima csapatot. Vezető mestereinken kívül még a követező mesterek tanítanak/tanítottak minket:

Jose „Joe” Borces nagymester

1975-ben kezdte el karate és eskrima tanulmányait (Eskrimát Dionisio Cañete nagymesternél), abból a célból, hogy meg tudja védeni magát és szeretteit az utcán. Többszörös bajnok és világbajnok, illetve a filippínó válogatott csapatkapitánya. A Fülöp-szigeteken, Cebu városában él, és nem csak a tradicionális Eskrimát oktatja, hanem a saját maga által kialakított Eskrido fogásokat is oktatja. 7 danos karate mester, és 8 dan tulajdonosa a Doce Pares Eskrimában. 2009 tavaszán két hónapot töltött Magyarországon, hogy a hazai Eskrimások tudását bővítse, és a tanulókat levizsgáztassa.

Rodel Westgaard mester

Danilo Huertas európai főinstruktor tanítványa és barátja. Jelenleg 1 dan tulajdonosa, melyet Dionisio Cañete nagymestertől kapott. A Norvég WEKAF szervezet igazgatója és a válogatott edzője. 2011-ben tradicionális formagyakorlat számban Európa bajnok lett, emellett többszörös bajnok a különböző számokban. Rendszeresen utazik a Fülöp-szigetekre, hogy a nagymesterekkel edzhessen. Dankó Ferenc magyarországi főinstruktor barátja és edzőpartnere. 2011 tavaszán járt először hazánkban, és Danilo Huertas mesterrel tartottak szemináriumot a magyar csapatnak.

Válassz magadnak iskolát
Hírlevél
Kapcsolat

Dankó Ferenc mester
magyarországi főinstuktor
hungarydocepares@gmail.com
+36-70/459-07-63